Image
Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.
Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management. Bild: Castellum

Positivt rörelseresultat för M2

Bolag Rutger Arnhults privata bolag M2 Asset Management redovisar ett rörelseresultat på 41 miljoner kronor för det första kvartalet, en knapp förbättring jämfört med 39 miljoner under motsvarande kvartal 2022.
Publicerad den 25 Maj 2023

Jan-mars 2023:
Intäkter från direktägda fastigheter uppgick till 106 mkr (101).
Driftöverskottet från direktägda fastigheter uppgick till 62 mkr (59) under kvartalet.
Rörelseresultatet uppgick till 41 mkr (39).
Resultatandelar i intresseföretag uppgick till -363 mkr (1 304).
Värdeförändringar på fastigheter uppgick till -50 mkr (0).
Värdeförändringar på finansiella tillgångar påverkade resultatet med totalt 44 mkr (-453).
Kvartalets resultat från kvarvarande verksamhet uppgick till -27 mkr (1 173).

Den 16:e januari 2023 utsågs Jakob Mörndal till ordinarie vd för M2. Jakob Mörndal har en gedigen erfarenhet från såväl fastighetsbranschen som investerarmarknaden och har under många år arbetat nära koncernens ordförande.

Den 30:e mars 2023 återbetalade M2 Asset Management AB ett värdepapperslån om cirka tre miljarder kronor avseende aktier i Castellum. Värdepapperslånet löpte med en förutbetald ränta och med en tillhörande derivatexponering, vilket säkerställde att värdet på de lånade aktierna och derivatet korresponderade med värdet på värdepapperslånet. Efter transaktionen uppgår M2:s ägande till cirka en procent av kapital och röster i Castellum och betraktas i sin helhet som en finansiell placering.

Efter periodens slut har M2 återköpt obligationer för ytterligare drygt 152 miljoner kronor, varav 137 miljoner för det obligationslån som förfaller 2023. Det betyder att i juli förfaller en obligation med drygt 380 miljoner i utestående volym (ursprungligen 1 100) efter genomförda återköp och i januari 2024 förfaller en obligation med cirka 640 miljoner i utestående volym (ursprungligen 1 000) efter genomförda återköp. Båda dessa kommer att lösas i sin helhet meddelar bolaget.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige