Image
Polestar blir första hyresgäst i nyförvärvad fastighet på Stallbacka.
Polestar blir första hyresgäst i nyförvärvad fastighet på Stallbacka. Bild: Polestar

Polestar första hyresgäst i Kraftstadens nyförvärvade fastighet

Uthyrning Kraftstadens första nya hyresgäst i nyförvärvade fastigheten "Tekniska" på Stallbacka blir elbilstillverkaren Polestar, som etablerade ett utvecklingskontor på Innovatum District under förra året. Nu expanderar man vidare i Trollhättan genom att förlägga utvecklings- och testverksamhet på en total yta om närmare 15 000 kvadratmeter på Stallbacka.
Publicerad den 17 April 2023

Först ut att signera ett hyresavtal om att ta plats på området är den globala elbilstillverkaren Polestar. I lokaler som tidigare huserat både SAAB och NEVS kommer Polestar främst ägna sig åt att testa och utveckla framtida modeller.

– Trollhättan har en rik historia från bilindustrin och därför känns det extra kul att få skriva nästa kapitel i utvecklingen av Polestars framtida premiumelbilar här. Etableringen adderar till vår växande europeiska forsknings- och utvecklingsavdelning där det i dagsläget arbetar fler än 800 ingenjörer, i såväl Sverige som Storbritannien, säger Dennis Nobelius, Chief Operating Officer på Polestar.

Kraftstadens vd Anders Torslid anser att Polestar med sin tydliga inriktning mot hållbar mobilitet rimmar väldigt väl med hela stadens allt starkare positionering inom hållbar industri.

– Trollhättan i allmänhet och Stallbacka i synnerhet känns som klippt och skuret för Polestar med sin expansiva och tydliga hållbarhetsprofil. Därför är det extra kul att det var just de som blev först ut att ta plats på klassisk mark med starka biltraditioner, förklarar Torslid.

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Peter Eriksson, menar att Polestars expansion i Trollhättan ytterligare befäster stadens allt starkare teknikprofil.

– Det är här den vassaste kompetensen finns, goda grundläggande förutsättningar och logistik. Etablerar man sig i Trollhättan blir startsträckan minimal för företag som Polestar som verkar inom automotive men också för närliggande branscher så som rymd och flyg, förklarar Peter Eriksson.

Kontraktet gäller för närmare 15 000 kvadratmeter av de 65 000 kvadratmetrarna i den nyligen förvärvade fastigheten Tekniska.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige