Image
Motala Rådhus.
Motala Rådhus. Bild: Point Properties

Points skolprojekt i Motala blir ännu större

Bygg/Arkitektur Fastators helägda dotterbolag Point Properties skrev i maj 2022 en avsiktsförklaring med Motala kommun om att förädla Motala Rådhus till ett modernt utbildningscentrum med utbildning på universitetsnivå. Nu ska projektet utökas med 30 procent.
Publicerad den 30 Mars 2023

Motala kommun har sedan dess arbetat intensivt med att kartlägga kommunens behov och förbereda slutliga beslutsunderlag. Resultatet är Campus Motala och ett projekt som utökats med ca 30 procent. Utbildningscentrumet beräknas nu omfatta 400 heltidsstudenter mot tidigare 300 och totalt 2 000 studenter inklusive utbildning på distans i samarbete med Linköpings Universitet. Utredningsarbetet har från kommunens sida gått effektivt och formellt beslut fattas av Motala kommun i maj. Planarbetet är genomfört och bygglovet ryms inom plan.

Fastigheten finansieras genom traditionell bankfinansiering. För Points del uppskattas projektet innebära en investering om ca 50 MSEK vilket kommer finansieras genom sedvanligt byggkreditiv. Godkännande av projektplan och hyresavtal med Motala Kommun sker i maj och byggstart blir hösten 2023 med invigning av Campus Motala till höstterminen 2024.

– Detta projekt faller väl in i Points utveckling av Motala centrum som även innefattar byggnation av 140 lägenheter i grannfastigheten, säger Magnus Åkesson, vd Point Properties.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige