Image
Bergströms galleria ingår i Point Properties köp av Diös.
Bergströms galleria ingår i Point Properties köp av Diös. Bild: Diös

Point Properties köper av Diös för 737 miljoner kronor

Transaktioner Fastators Point Properties köper sex fastigheter i Gävle, Skellefteå, Umeå och Falun av Diös för 737 miljoner kronor. Total uthyrningsbar yta är 51 500 kvadratmeter och initiala hyresintäkter uppgår till 68 miljoner kronor. Förvärvet innebär en ökning av Point Properties balansomslutning med 54 procent.
Publicerad den 25 Mars 2022
Knut Rost, vd för Diös. Bild: Diös
Knut Rost, vd för Diös. Magnus Åkesson, VD, Point Properties. Bild: Point Properties
Magnus Åkesson, VD, Point Properties.

Point Properties ser möjlighet att skapa framtida byggrätter för 500 lägenheter om 40 000 kvadratmeter i dessa fastigheter, detta som tillägg till de 760 lägenheter som är planerade i Points övriga fastigheter.

– Det är med stor glädje Point Properties presenterar denna affär. Vi köper välskötta fastigheter på väldigt intressanta orter och stärker vår närvaro i norra Sverige, säger Magnus Åkesson, vd, Point Properties.
Point Properties äger nu centrumfastigheter från Trelleborg i syd till Skellefteå i norr.

– Vi fortsätter att vara aktiva på en het transaktionsmarkand. Denna affär ger oss möjligheter till och utrymme för fortsatt tillväxt genom nya investeringar och förvärv. Vi välkomnar Point Properties som en viktig samarbetspartner för våra städers fortsatta tillväxt och deras vision för de aktuella fastigheterna gör dem till den perfekta köparen., säger Knut Rost, vd, Diös.

Point Properties affärsidé är att bygga gröna hyresrätter mitt i staden, utan att ta ny mark i anspråk. Ett hållbart sätt att utveckla staden – med hundratals nya hyresgäster mitt i city skapas en vitamininjektion för staden.

– Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete tillsammans med Diös på dessa orter för att fortsätta utveckla centrumkärnorna. Vi arbetar efter visionen om 15-minutersstaden och tillsammans kan vi förverkliga det i dessa städer. Genom förvärven stärker vi inslaget av dagligvaruhandel i våra fastigheter ytterligare genom långa avtal med Ica och Coop Nord, säger Magnus Åkesson.

På grund av det rådande världsläget är förvärven villkorade av sedvanlig finansiering.

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige