Image
Före och efter Point Properties omgörning i Motala. Byggstart i vår.
Före och efter Point Properties omgörning i Motala. Byggstart i vår. Bild: Point Properties

Point Properties: Grönt ljus i Motala efter rekordsnabb detaljplaneprocess

Bygg/Arkitektur Motala kommun har beslutat om den nya detaljplanen för stadens centrum. Fastators rikstäckande projekt Point kan nu efter en rekordsnabb process om endast 20 månader gå vidare med att förverkliga de 144 nya gröna byggrätterna.
Publicerad den 26 Januari 2022

Den första presentationen av projektet Kv. Plåtslagaren i Motala mötte höga hejarop från såväl invånare som kommunföreträdare – och nu är inte byggstart långt borta. Kommunens samhällsbyggnadsnämnd har klubbat igenom detaljplanen för projektet som kommer att ge stadens invånare ett mer levande och attraktivt centrum för både boende, handel och samhällsservice.

Den centralt belägna gallerian förvärvades 2019 och uppfördes ursprungligen i början av 1970-talet som ett av landets många Domus-varuhus. Det gamla varuhuset kommer nu under 2022 att börja sin förvandling till ett attraktivt boende genom att taket på den befintliga fastigheten bebyggs med nya gröna bostäder samt en grönskande innergård, vinterträdgård och gemensam takterrass med utsikt över Motalaviken. Den genomtänkta arkitektoniska gestaltningen tillför, förutom gröna bostäder, även en förbättring av det offentliga rummet med ett rikare stadsliv, ökad trygghet och en större blandning av verksamheter och funktioner.

– Omvandlingen av området kring torget är ett viktigt steg i att skapa en mer levande, tryggare och tillgänglig plats för invånarna utöver tillskottet om 144 miljöklassade hyreslägenheter, säger Mark Henriksson, kommunalråd i Motala kommun.

Motala-projektet visar på styrkan i Point Properties unika koncept för gröna byggrätter som driver rekordsnabba detaljplaneprocesser.
– Med projektet i Motala visar nu Fastators innehavsbolag Point att de levererar på sin ambitiösa tidsplan och mål, säger Knut Pousette, vd på Fastator.

– Det känns fantastiskt att vi snart kommer kunna sätta i gång med att förverkliga den vision vi har för Motalas stadskärna. I och med förädlingen av den här fastigheten kommer Motalaborna erbjudas boende på bästa läge med förbättrad service och handel. Det är en riktigt bra känsla, säger Magnus Åkesson, vd på Point Properties.

Point Properties avser att söka bygglov så snart planen vunnit laga kraft. Byggstart planeras preliminärt till våren 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige