Image
Platzers nya samarbete med Handelsbanken ska främja hållbarhet.
Platzers nya samarbete med Handelsbanken ska främja hållbarhet. Bild: Platzer

Platzer och Handelsbanken samarbetar inom hållbar finansiering

Bolag Platzer har sjösatt hållbarhetslänkade villkor i sina lån från Handelsbanken och tanken är att lånen ska minska finansieringskostnaderna. Lånen är kopplade till Platzers mål om att minska energianvändningen, främja gröna hyresavtal och ta socialt ansvar genom att erbjuda unga talanger möjligheter till praktik och projektanställningar.
Publicerad den 4 Juli 2023

Platzer har omförhandlat en total kreditvolym om upp till 2,5 miljarder kronor av bolagets långfristiga lån i Handelsbanken kopplat till de hållbarhetslänkade villkoren.

– Den här typen av finansieringslösning stärker vårt incitament att driva utvecklingen framåt. Genom att fortsätta jobba med förbättrad energiprestanda i samtliga fastigheter kan vi göra en större skillnad för klimatet. Vi är också glada över att inkludera samarbeten och sociala värden, vilket visar att hållbarhetsarbetet är brett förankrat, säger Emma Aaben, hållbarhetsansvarig på Platzer.

Hållbarhetsmålen i avtalen med Handelsbanken är inom följande områden:


    Reducera specifik energianvändning
    Öka av andelen gröna hyresavtal
    Säkerställa kompetensförsörjning till branschen


– Handelsbanken är väldigt glada och stolta för att fått förtroendet att teckna Platzers första hållbarhetslänkade lån. Lånet ska finansiera och bidra till att utveckla och stötta Platzers ambitiösa hållbarhetsarbete. Ett arbete som inte enbart täcker Platzers bidrag till att reducera klimatpåverkan utan även fångar in Platzers inspirerande arbete att utveckla Göteborg. Ett arbete som innebär en aktiv samverkan samt att stimulera och främja skapandet av hållbara mötesplatser för människan, ett steg närmre till att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i, säger Sirak Mogues på Sustainable Finance Handelsbanken Debt Capital Markets.

Den nya hållbarhetslänkade finansieringen kompletterar de tidigare gröna skulderna som ett led i att nå målet att 100% av finansieringen ska vara hållbar. Vid utgången av första kvartalet 2023 utgjordes 67 % av Platzers utestående skulder av gröna obligationer och gröna lån.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige