Image

Platzer hyr ut mer i gamla tingsrätten i Göteborg

Uthyrning Platzer har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Rytmus Musikergymnasiet på 1 800 kvadratmeter i fastigheten Nordstaden 14:1, gamla tingsrätten, på Postgatan 5 i centrala Göteborg.
Publicerad den 22 Juni 2011

Platzer har tidigare tecknat avtal med NTI-skolan, Drottning Blankas Gymnasieskola, CSN och Mikael Elias teoretiska gymnasium och i och med uthyrningen till Rytmus Musikergymnasiet är nu 80 procent av fastigheten uthyrd, motsvarande cirka 7 000 kvadratmeter.

- Det känns fantastiskt att få ta steget över älven och hamna mitt i stan. Fördelarna med att ligga i samma hus som andra gymnasieskolor är många. Vidare finns det många kulturella institutioner i närheten som ger många möjligheter till spännande samarbeten. Rytmus har funnits i Göteborg sedan hösten 2009 och har på denna korta tid lyckats bli det estetiska programmet med högst söktryck i hela Göteborgsregionen, säger Magnus Fagerström, rektor på Rytmus Musikergymnasiet.

- Vi är mycket glada åt det lyckade uthyrningsarbetet och sedan Domstolsverket flyttade, för snart ett år sedan, återstår nu knappt 1 500 kvadratmeter att hyra ut. Intresset är fortfarande stort för huset och området och vi har därför förhoppningar om att dessa ytor inom en snar framtid kommer att vara uthyrda, säger P-G Persson, vd på Platzer Fastigheter.

Rytmus tillträder den 1 augusti 2011.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige