Image
AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås.
AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås. Bild: AF Gruppen

Planerar 100 nya bostäder i snabbväxande Borås

Bostäder AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås tillsammans med samarbetsparterna Prevelop och Andersson Company.
Publicerad den 21 Juni 2021

Den nyligen förvärvade fastigheten ligger nära grönområden, service och kommunikationer. Detaljplanen omfattar 15 700 kvadratmeter byggrätt (BTA) i en huskropp på mellan fyra och sju plan med verksamheter i gatuplan.

Kristineberg ligger 1,5 kilometer söder om Borås innerstad och är ett lugnt och väletablerat bostadsområde med skolor, fritidsaktiviteter, handel och resmöjligheter i omedelbar närhet.

Borås har ett strategiskt läge en knapp timme från Göteborg, är knutpunkt för fyra riksvägar och binder ihop tågkommunikationen från flera av storstäderna.
– Staden har en god befolkningstillväxt och en stark ambition att växa ytterligare under de kommande åren. Därför välkomnas fler bostäder, säger Hans Östling, regionchef AF Projektutveckling.

Planerad säljstart för bostadsrättslägenheterna i Kristineberg är hösten 2023 med preliminär byggstart 2024 och inflyttning under 2026.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige