Image
Med fasader i trä, tegel och puts kommer äldreboendet Gårdsjö strand att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området.

HMB bygger nytt vårdboende i centrala Flen

Bygg/Arkitektur AF Gruppens dotterbolag HMB Construction har fått uppdraget att bygga vårdboendet Gårdsjö strand i Flen, som ingår i kommunens största fastighetsprojekt på decennier.


Det tänkta kvarteret Färjan i Norrtälje kommun.

Nytt kvarter i Norrtälje Hamn får livsmedelsbutik och parkeringsgarage

Bygg/Arkitektur Nästa markanvisning i Norrtälje Hamn är snart klar och det ska bli livsmedelsbutik, kompletterande butikslokaler och parkeringsgarage i två plan under mark.


Visionsbild av pirbyggnaden

AF Gruppen utvecklar ny destination i stadsdelen Norrtälje Hamn

Bygg/Arkitektur AF Gruppen och Prevelop har valts till projektutvecklare för tre havsnära kvarter i förlängningen av Norrtäljes populära hamnpromenad. Tillsammans med staden skapas en hamnidyll med bostäder, butiker, bad- och båtliv och stadens nya landmärke: ett spektakulärt hotell vid hamninloppet.


AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås.

Planerar 100 nya bostäder i snabbväxande Borås

Bostäder AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås tillsammans med samarbetsparterna Prevelop och Andersson Company.


På den gamla Växthustomten i Floda utanför Göteborg planeras för 200 till 300 nya bostäder.

AF Gruppen och Kynningsrud utvecklar nytt bostadsområde i Floda

Bostäder AF och Kynningsrud har förvärvat mark i attraktiva Floda för att tillsammans utveckla 200 till 300 nya bostäder på bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg. Kommunen har lämnat positivt planbesked och arbetet med detaljplan för projektet kan starta.


Betonmast Göteborg och AF Bygg Göteborg  går ihop.

Betonmast och AF går ihop i Göteborg

Bolag Betonmast Göteborg och AF Bygg Göteborg går samman och blir ett bolag under 2021.


AF Gruppen bygger för Fram Eiendom i  Oslo.

AF bygger för Fram i Oslo

Bygg/Arkitektur AF Gruppen har ingått avtal med Thune Eureka (Fram Eiendom) om uppförandet av en ny kontorsbyggnad på Skøyen i Oslo.


Donnergymnasiet.

AF Gruppen och Aspelin Ramm tecknar långt hyresavtal i Göteborg

Bygg/Arkitektur Donnergymnasiet har tecknat ett 15-årigt hyresavtal på närmare 4 000 kvadratmeter för skolverksamhet på Celsiusgatan 10 på Norra Älvstranden i Göteborg.


Kontoret i Örebro är det sjunde HMB-kontoret på bolagets marknader i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige.

HMB Construction öppnar nytt kontor i Örebro

Bolag Byggföretaget HMB Construction startar ett delägt bolag, HMB Construction Örebro, tillsammans med Thomas Jansson som har lång erfarenhet av byggbranschen i Örebro.


Amund Tøftum efterträder Morten Grongstad.

Amund Tøftum blir ny koncernchef för AF Gruppen

Karriär Amund Tøftum har 15 års erfarenhet av AF Gruppen och har arbetat både med anläggning, bygg och offshore. Han har även ingått i koncernledningen i fem år. En enig styrelse stod bakom bedömningen att Amund Tøftum är rätt person att leda bolaget vidare, säger styrelsens ordförande Pål Egil Rønn.


Kvarteret Stadsgården kommer att rama in en trivsam, delvis inglasad innergård.

Byggstart för Halmstads nya stadsdel

Bostäder Nu bygger AF Gruppen de första bostäderna i kvarteret Stadsgården i Halmstads nya, centrala stadsdel Västra Förstaden. De nya hemmen planeras vara inflyttningsklara andra kvartalet 2022.


HMB bygger åt Familjebostäder.

HMB bygger åt Familjebostäder

Bygg/Arkitektur HMB Construction, dotterbolag i AF Gruppen, ska bygga ytterligare 112 lägenheter för Familjebostäder i Farsta söder om Stockholm. Riktpriset är 275 miljoner kronor, exklusive moms.


AF Gruppen förvärvar Betonmast tillsammans med ledningen i Betonmast. Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen, och Jørgen Evensen, vd för Betonmast.

AF Gruppen köper Betonmast

Bolag AF Gruppen ASA har, via Betonmast Holding AS, ett företag som ägs till 66 procent av AF Gruppen och till 34procent av ledningen och tidigare aktieägare i Betonmast, ingått avtal med styrelsen i Betonmast Hæhre AS om köp av 100 procent av aktierna i Betonmast AS.


Kristina Alvendal tar plats i AF Gruppens styrelse.

Alvendal in i AF Gruppens styrelse

Karriär Kristina Alvendal har valts in som ledamot i norska AF Gruppens styrelse. Koncernen växte med mer än 40 procent i Sverige 2018 och har stora ambitioner för fortsatt lönsam tillväxt på den svenska marknaden.


Aspelin Ramm och AF Gruppen utvecklar Eriksbergs gamla huvudkontor.

Aspelin Ramm utvecklar tillsammans med AF på Hisingen

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter köper 50 procent av Eriksbergsvarvets före detta huvudkontor på Norra Älvstranden i Göteborg av AF Gruppen. De båda företagen utvecklar nu tillsammans fastigheten för att bygga ett hundratal nya bostäder, kontor samt butiks- och servicelokaler.


AF Gruppen konverterar kontor till bostäder på Eriksberg.

AF Gruppen vill konvertera till lägenheter på Eriksberg

Transaktioner AF Gruppen köper Eriksbergsvarvets tidigare kontor på Celsiusgatan i Göteborg av Älvstranden Utveckling. Förvärvet omfattar även en vidhängande byggrätt mot Östra Eriksbergsgatan.


AF Gruppen får bygguppdraget för Mektagonen-broder

Bygg/Arkitektur AF Gruppen har skrivit kontrakt med tjänstepensionsbolaget Alecta om uppförande av cirka 20 000 kvadratmeter kommersiell yta i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Byggnaden ska byggas ihop med Mektagonen.


AF rekryterar chef från Peab

Karriär Jonas Skingley rekryteras som vd för AF Projektutveckling. Han kommer närmast från Peab.


Säljer Glasiären för 500 miljoner kronor

Transaktioner Kontorshuset Glasiären i Göteborg, som har ägts av en norsk konstellation, är nu sålt för 500 miljoner kronor.