Image
Med fasader i trä, tegel och puts kommer äldreboendet Gårdsjö strand att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området.
Med fasader i trä, tegel och puts kommer äldreboendet Gårdsjö strand att harmoniera väl med nuvarande bebyggelse i området. Bild: White Arkitekter

HMB bygger nytt vårdboende i centrala Flen

Bygg/Arkitektur AF Gruppens dotterbolag HMB Construction har fått uppdraget att bygga vårdboendet Gårdsjö strand i Flen, som ingår i kommunens största fastighetsprojekt på decennier.
Publicerad den 23 Mars 2023

HMB har tilldelats uppdraget i en offentlig upphandling och beställare är Flen Kommunfastigheter. Sveafastigheter är byggherre. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Vårdboendet Gårdsjö strand får 70 lägenheter och 7 vårdavdelningar med vardagsrum, matsal och kök, gemensamma utrymmen såsom samlingsrum, spa och träningslokal samt utrymmen för personal. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och förbereds för solceller på taken.

Vårdboendet uppförs i centrala Flen, direkt intill Gårdsjön, där även 200 nya bostäder planeras.

– Vi är glada över att få bidra till det största fastighetsprojektet i Flen på flera decennier. Vi ser också fram emot det nya samarbetet med Sveafastigheter, som HMB tidigare har levererat bostadsprojekt till, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction.

Byggnationen av Gårdsjö strand beräknas starta sommaren 2023 och inflyttningen planeras till sommaren 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige