Image
Petter Boström.
Petter Boström. Bild: Peritas

Peritas in i Företagsparken – emitterar till substansvärde

Bolag Företagsparken fortsätter på inslagen tillväxtresa och genomför en kontant nyemission om 55 miljoner kronor till ett fåtal nya aktieägare. Största enskilda investerare är Manne och Petter Boström via Peritas. Nyemissionen sker till Företagsparkens senaste substansvärde
Publicerad den 10 Juni 2022

– Vi har följt Fastator och är imponerade av deras sätt att bygga bolag inom tillväxtsegment. Från analys till att starta Företagsparken från noll, till ett fastighetsvärde om 800 miljoner kronor i början av förra året till över 5 miljarder kronor per i dag. Vi ser väldigt mycket fram emot ytterligare tillväxt i Företagsparken från nära håll när vi nu ansluter till aktieägarskaran, kommenterar Petter Boström, vd på Peritas.

– Företagsparken fortsätter på inslagen bana och följer upp nyemissionen till Claes Kockum runt årsskiftet med att nu välkomna ytterligare aktieägare. Det är glädjande att Manne och Petter Boström kommer in som nya aktieägare, personer som är väldigt duktiga entreprenörer, säger Joakim Orthén, vd på Företagsparken.

Fastator är huvudägare i Företagsparken. Fastatoraktien handlas till drygt 45 procent rabatt till substansvärdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige