– Äntligen kan vi påbörja bygget av Hästen 21, som kommer att spela en viktig roll för Stockholms stadskärna och folkliv, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.
Fastighetsutvecklaren har högt uppsatta mål och siktet inställt på dubbla hållbarhetscertifieringar. När projektet är färdigt år 2026 är målet att den nya fastigheten ska bli Stockholms första byggnad med certifieringar både enligt LEED v4 Platinum och WELL v2 Platinum Core.
Förutom kontorsplatser kommer fastigheten även att innehålla 27 bostäder och cirka 15 nya lokaler för butiker och service.
– Det är glädjande att delta vid det första spadtaget här idag. Med kontor, bostäder, handel och service ligger kvarteret i linje med vårt program för Stockholms city – att skapa bebyggelser som gör att områden hålls levande och som bidrar till ett tryggt och attraktivt stadsliv. Investeringar som dessa är ett bevis på att Stockholm fortsätter att vara Sveriges ekonomiska motor, säger Karin Wanngård (S), Finansborgarråd, Stockholms stad.
– Utan en gemensam vision och ett gott samarbete med Stockholm stad hade det här inte varit möjligt. Det har varit en lång resa, och idag är äntligen dagen här när vi tar det första spadtaget för den nya fastigheten. En viktig del av Pembrokes långsiktiga strategi för att bidra till ett mer levande city, säger Kristin Willerström.
Fastigheten är ritad av arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen och kommer att omfatta en yta på cirka 36 000 kvadratmeter. Pembrokes vision för kvarteret – som har NK som granne – innefattar PK-huset, Mästerhuset, Smålandstorget och Hästen 21 går under namnet Project Access.
År 2015 stod Mästerhuset klart och 2017 invigdes Smålandstorget, ett stråk för alla stockholmare som öppnade upp det tidigare stängda kvarteret.
– Vi har återskapat tidigare passager för att öka tillgängligheten istället för att maximera byggytan. Det är något vi är väldigt stolta över, säger Kristin Willerström.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av LEDVANCE
Bygg/Arkitektur Den svenska padelhajpen gick upp som en sol och ner som en pannkaka. Kvar står nu tomma hallar runtom i Sverige som väntar på att stöpas om till något annat. I Göteborg tas nu första steget i att förvandla överblivna hallar till välkomna tillskott till idrottsrörelsen när padel byts till tennis vid Delsjön. Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter och ordförande i Göteborgs Tenniscenter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med att ställa om lokalen, om satsningen och behovet den möter, om tidigare storspelaren Magnus Gustafssons roll i arbetet och hur man hoppas kunna inspirera andra att bidra till att övergivna padelhallar fortsätter användas till idrottsverksamhet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.