Image
Socialdemokraterna i Stockholms gruppledare Karin Wanngård, numera även finansborgarråd i Stockholm

Wanngård tar upp kampen om Bromma: "Det är lätt att sitta på ett slott och bestämma saker"

Bostäder Bromma flygplats ska bort. Det är inriktningen i budgetförslaget från det rödgröna styret i Stockholms stad. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) berättar för Fastighetssverige om planerna på 30 000 bostäder i Bromma Parkstad och hennes förhoppningar på förhandlingarna med Swedavia trots Tidöavtalets inriktning på att Bromma Flygplats inte ska läggas ner.


Roger Mogert avgår – anklagas för sexuella trakasserier

Stockholm Roger Mogert, socialdemokratiskt stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm, avgår efter att flera kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.


Nytt bostadsmål i Stockholm

Bostäder Majoriteten i Stockholm sätter ett nytt bostadsmål – 80 000 nya bostäder till 2025.


Stockholmshem bygger Stockholms första plusenergihus

Energi/miljö Nu startar bygget av Stockholms första flerfamiljshus som ska generera mer energi än vad de gör av med - två plusenergihus med 43 lägenheter i Norra Djurgårdsstaden.


Ny hamn i Stockholm invigd

Bygg/Arkitektur Stockholms Hamnar har byggt en ny pir och passagerarterminal dit Värtahamnens färjeverksamhet har flyttat. Under tisdagen var det invigning.


Ingela Lindh blir ny stadsdirektör

Karriär Ingela Lindh föreslås bli ny stadsdirektör i Stockholm. Hon är idag biträdande stadsdirektör och chef för avdelningen för stadsutveckling, samt vd för Stadshus och var tidigare vd för Stockholmshem.


Byggstart för 170 lägenheter i Solberga

Bostäder Wallenstam byggstartar projektet Orangeriet i Solberga i Stockholm. Inflyttning för de 170 lägenheterna är beräknad till årsskiftet 2017/2018. 


Norra Djurgårdsstaden prisas för hållbarhet i Paris

Bygg/Arkitektur Stockholm och Norra Djurgårdsstaden har vunnit pris för bästa hållbara stadsutvecklingsprojekt i tävlingen C40 Awards. Priset delas ut på FN:s klimatkonferens i Paris av C40, Cities Climate Leadership Group, ett nätverk med stora engagerade städer runt om i världen.


Pelle Lydmar blir hotelloperatör i Kistaprojektet

Uthyrning Pelle Lydmar planeras bli hotelloperatör i sporthotellprojektet i Kista, som skapas av Sport Hotels of Sweden (Index International AB, SSM och Executive Invest Stockholm AB).


JM tar första spadtaget i Stureby

Bygg/Arkitektur I dag tas det första spadtaget för byggnationen av 187 hyreslägenheter i Stureby i Stockholm.