Image
Delphi valde Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm för sitt nya kontor.
Delphi valde Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm för sitt nya kontor. Bild: Pembroke

Pembroke drog längsta strået med Delphi

Uthyrning Advokatfirman Delphi valde till slut Pembrokes Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm för sitt nya kontor.
Publicerad den 10 September 2014
Erik Gustafson. Bild: Pembroke
Erik Gustafson.

Pembroke Real Estate har tecknat ett hyresavtal med advokatbyrån Delphi i utvecklingsprojektet Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan. Delphi kommer att hyra 2 300 kvadratmeter kontorsyta på en av de övre våningarna i den nya byggnaden. Vid färdigställandet kommer Mästerhuset att inrymma totalt 30 500 kvadratmeter moderna kontorslokaler och butiksytor i världsklass i Stockholm city.

- Vi är glada att ha Delphi som hyresgäst i Mästerhuset. Mästerhuset designades för att bli en signaturbyggnad med huvudkontor för ledande europeiska företag. Att kunna foga Delphi till mixen av hyresgäster bidrar till att förverkliga den visionen. Vi ser fram emot att skapa långsiktiga relationer med var och en av våra hyresgäster och att hjälpa företag som Delphi med att hitta lösningar som passar deras affärsmässiga behov, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

Mästerhuset utformas med bästa möjliga tekniska specifikationer och designkvalitet och sätter därmed ny standard för effektivitet och flexibilitet. Byggnaden är konstruerad för att ge tydliga ekonomiska fördelar för hyresgästerna genom att kombinera internationella designstandarder och energieffektiva teknologier. Stora, öppna planlösningar med upphöjda golv, sensorstyrda smarta system och infälld golvvärme maximerar flexibilitet, effektivitet och komfort i kontorslokalerna. Mästerhuset väntas bli den första nya byggnaden i Stockholm city att tilldelas ackrediteringen Platinum New Construction inom Leadership in Energy and Environmental Design (Leed), ett internationellt erkänt miljöcertifieringssystem för att mäta byggnaders effektivitet.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att flytta in i Mästerhuset, Pembrokes flaggskeppsprojekt i Stockholm. Våra nya lokaler kommer att utformas för att möta våra framtida behov för att bli ännu mer effektiva och flexibla. Som en framtidsinriktad advokatbyrå tilltalade byggnadens miljömässiga förtjänster verkligen oss, liksom det faktum att Mästerhuset blir LEED Platinum, säger Stefan Erhag, Managing Partner på Delphi.

Tengbom är projektets arkitekt och Thomas Eriksson Arkitekter har designat de invändiga offentliga utrymmena. NCC är huvudentreprenör och projektet är planerat att slutföras under sommaren 2015.

Cushman & Wakefield har agerat som rådgivare inom uthyrning och Andersson & Gustafsson som legal rådgivare gällande hyresavtalet. 5 000 kvadratmeter premiumyta för kontorslokaler på de övre våningarna finns fortfarande tillgängligt för uthyrning.

- Det finns ett alltmer begränsat utbud av nya, effektiva byggnader i Stockholm city. Mästerhusets flexibilitet och effektivitet, kombinerat med moderna specifikationer och designkvalitet, har mottagits väl av hyresgästerna på marknaden. Mästerhuset erbjuder företag som Delphi ett spännande och nytt alternativ med bästa kvalitet jämfört med de traditionella Stockholmskontoren, säger Anders Henningsson, chef för Office Agency Cushman & Wakefield.

Delphi är en av de mest välrenommerade affärsjuridiska advokatbyråerna i Sverige med kunder i Skandinavien, Europa och Nordamerika. Delphis kompetensområden finns inom fusioner och förvärv, bank, finans och kapitalmarknad, samt inom IT, immaterialrätt och life science.

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige