Image
Peab får utökat uppdrag i Forsåker.
Peab får utökat uppdrag i Forsåker. Bild: Illustration: Mölndala Fastighets AB och TMRW

Peab får utökat uppdrag i Forsåker

Bygg/Arkitektur Peab har fått en kompletterande beställning till anläggningsprojektet på Forsåker i Mölndal. Beställare är Mölndals Stad och den totala kontraktssumman uppgår till 200 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 29 Mars 2022
Berth Larsson. Berth Larsson.

De förberedande arbetena på området för den nya stadsdelen Forsåker i Mölndal pågår sedan ett drygt år. Genom området rinner Mölndalsån och innan byggnation av bostäder kan påbörjas arbetar Peab med att kulvertera ån samt anlägga en synlig å-ränna genom området, med tillhörande broar. Nu fortsätter Peab med arbetet i nästa etapp på området.

– Vi är mycket glada att få fortsatt förtroende för anläggningsarbetena i Forsåker. Det är ett utmanande projekt, både tekniskt och geotekniskt. Med tidvis högt vattentryck i Mölndalsån samt påtryckande grundvatten krävs bland annat avancerade spontlösningar. Arbetet kräver god planering och stor försiktighet, vilket vår organisation har god erfarenhet av, säger Berth Larsson, regionchef på Peab.

Hänsyn tas även till djur- och växtlivet i området och i ån.

– Vi går varsamt fram i vattenmiljön för att minimera påverkan i Mölndalsån och tar stor hänsyn till det befintliga djur- och växtlivet under produktionen. I projektet arbetar vi även med ECO-Betong som har mindre klimatpåverkan än vanlig betong, säger Berth Larsson.

2024 ska de förberedande arbetena på platsen vara klara.

– Vi upplever att samarbetet med Peab fungerar bra. Forsåker är ett gammalt industriområde som innebär många osäkerheter, såsom föroreningar och hinder i mark, men vi jobbar tillsammans och alla parter bidrar till projektets bästa, säger Sofia Söderlund, projektledare på Mölndals stads tekniska förvaltning.

Den kompletterande beställningen orderanmäls i det första kvartalet 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige