Image
Bild: Peab

Peab drar igång projektet Kokpunkten

Bygg I går berättade vi att Kungsleden säljer sin del i Kokpunkten i Västerås till Peab. Nu går Peab ut med sina planer för det gamla ångkraftverket. - Detta är ett av Sveriges mest spännande fastighetsutvecklingsprojekt, säger Tomas Anderson, vd för Peab Bostad.
Publicerad den 13 April 2011
Peab drar nu igång projektet Kokpunkten. Bild: Peab. Bild: Peab
Peab drar nu igång projektet Kokpunkten. Bild: Peab.

Det handlar om ett stort upplevelsecenter. Första etappen består av ett upplevelsebad, men i kommande etapper finns planer på exempelvis gym, hotell och ett energicentrum där man erbjuder upplevelser, experiment och lärande kring intelligent energianvändning och klimatfrågor. I poollandskapet kommer man att använda sig av digital teknik för att skapa föränderliga miljöer.

Peab och Västerås stad har tecknat ett samarbetsavtal, som innebär att kommunen kommer att stå för en viss del av driften av anläggningen under en inledande 25-årsperiod.
Före sommaren ska det första spadtaget för badet tas. Projektet startas på allvar under hösten 2011. Badet kommer att öppna för allmänheten 2014.

Ångkraftverket var i drift 1917 till 1979 och var då knutpunkten för energiförsörjningen till södra Sverige. 1998 övertog Peab fastigheten, och redan 2005 presenterade man den konceptidé som man nu sjösätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige