Image

Peab bygger studentbostäder i Stockholm

Bostäder Peab har fått uppdraget att bygga 297 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms Universitet. Beställare är Stockholms Studentbostäder och kontraktssumman uppgår till 261 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Juni 2018
Lappkärsberget. Bild: Fidjeland och Partners Arkitekter
Lappkärsberget.

Projektet omfattar projektering och nybyggnation av studentlägenheter och inkluderar fyra punkthus som byggs i tio till 13 plan, med totalt 297 lägenheter. Lägenheterna kommer till övervägande del bestå av studentettor, det vill säga lägenheter med ett rum och pentry.

Detta är första etappen av en stor utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget som är Stockholm Studentbostäders största studentbostadsområde.

Uppdraget är en totalentreprenad med projekteringsstart inom kort. De första studenterna beräknas kunna flytta in i slutet av maj 2020.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige