Image
Haparanda: Gamla läroverksbyggnaden & Haparanda Stadshotell.
Haparanda: Gamla läroverksbyggnaden & Haparanda Stadshotell. Bild: Wikimedia commons

Peab bygger sim- och sporthall i Haparanda

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att i samverkan med beställaren Haparanda kommun bygga sim- och sporthall i Haparanda. Kontraktssumman uppgår till 209 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 5 Juni 2023

Det är en utveckling av skolområdet och befintliga friidrottshallen Aspen som nu även ska inkludera en simhall, en sporthall och kompletterande mindre sporthallsytor.

– Vi är både glada och stolta över att få vara med i utvecklingen av Haparanda stad och vara utvald som entreprenör i detta samverkansprojekt som präglas av fokus på långsiktigt hållbara lösningar, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Byggstarten för den nya sim- och sportanläggningen sker nu och hallen ska vara färdig om två år, i december 2025.

– Det känns fantastiskt att vi nu äntligen är i gång med det här projektet, säger Nina Waara, kommunalråd Haparanda stad.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige