Image
Slättö säljer för 1,1 miljarder kronor i Hyllie.
Slättö säljer för 1,1 miljarder kronor i Hyllie. Bild: Slättö

Patrizia miljardköper av Slättö

Transaktioner Slättö har tecknat avtal avseende försäljning av 427 lägenheter i Hyllie, Malmö. Säljare är fonden Slättö Value Add I AB och köpare är en fond managerad av Patrizia. Beståndet är under uppförande och Patrizia tillträder vid färdigställande, som beräknas ske under det fjärde kvartalet 2021. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor.
Publicerad den 22 Oktober 2020

De avyttrade fastigheterna Valhall 1 och 3 är belägna i den snabbväxande stadsdelen Hyllie i södra Malmö. Hyllie är med sitt strategiska läge ett blivande profilområde för hela Öresundsregionen med bostäder, kontor, hotell och handel i ett unikt kommunikationsläge nära Öresundsbron.

Beståndet omfattar ett kvarter med totalt 427 lägenheter fördelat på 21 173 kvadratmeter uthyrbar area samt ett garage.
– Hyllie är ännu ett lyckat projekt med god lönsamhet inom Slättös opportunistiska fond och vi ser fram emot att kunna lämna över attraktiva bostäder till Patrizia i slutet av nästa år. Vi kommer att föra ett tätt samarbete tillsammans med Patrizia för de återstående delarna av projektet, kommenterar Sofie Sihver, transaktionschef på Slättö.

Savills och Linklaters har agerat rådgivare till Slättö i transaktionen.

JLL och Cederquist var rådgivare åt Patrizia.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige