Image
Västerås.
Västerås. Bild: ABB (Arkivbild)

Paretobolag köper från Blackstone och Areim

Transaktioner Paretobolaget Korsängen Fastighets AB förvärvar nytt ABB-kontor i Västerås.
Publicerad den 4 September 2019

Korsängen Fastighets AB, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat fastigheten Sågen 4 i Västerås som är fullt uthyrd till ABB AB.

Köpeskillingen före avdrag för latent skatt uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

Obligo har ansvarat för totalrenovering och konvertering av fastigheten och gjort den ändamålsenlig för ABB, som flyttade in i lokalerna under december 2018. Hyresavtalet är på 15 år. Säljare är Areim och Blackstone.

– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av Sågen 4 som är beläget i ett expansivt område, knappt 1 kilometer från centrala Västerås. Fastigheten uppfyller de kriterier som vi i huvudsak fokuserar på vid våra förvärv. Vi ser nu fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med ABB, säger Philip Söderqvist, ansvarig för fastighetsinvesteringar på Pareto Securities AB.

Korsängen Fastighets AB (publ) förvaltas av Pareto Business Management AB.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige