Image

Pandox säljer hotell till LKAB

Transaktioner Pandox har ingått avtal om avyttring av hotellfastigheten Hovmästaren 1 (Scandic Ferrum) i Kiruna för 286 miljoner kronor. Köpare är det statliga gruvbolaget LKAB.
Publicerad den 28 Mars 2018

Avyttringen är en konsekvens av den flytt som pågår av delar av Kiruna stad för att möjliggöra malmbrytning under stadsdelen Norrmalm där hotellfastigheten är belägen.

Hotellfastigheten har 171 rum med Scandic Hotels som hyresgäst. Avyttringen sker till ett direktavkastningskrav om 5,7 procent. Fastigheten kommer i balansräkningen att redovisas som tillgång som innehas för försäljning fram till tillträdet.

Tillträdet är planerat till den 1 december 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige