Image
Liia Nõu, vd Pandox.
Liia Nõu, vd Pandox. Bild: Pandox

Pandox förvärvar hotellfastighet i Stockholm

Transaktioner Pandox har förvärvat och tillträtt Best Western Hotel Fridhemsplan i centrala Stockholm, Sverige. Hotellfastigheten har 221 rum och drivs under ett fast hyresavtal med en privat operatör. Totalt förvärvspris inklusive ett större investeringsprogram uppgår till cirka 400 miljoner kronor med en förväntad stabiliserad direktavkastning om cirka 7 procent.
Publicerad den 1 Mars 2023

–Vi är glada över att ha gjort vårt första förvärv i Sverige på många år. Hotellfastigheten har ett starkt läge ur ett fritids- och affärsperspektiv och har stor utvecklingspotential. Vi ser fram emot att tillsammans med en ny hyresgäst skapa en modern och inspirerande hotellprodukt och öka hotellfastighetens värde, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Hotellet kommer under 2023 att drivas under ett fast hyresavtal med nuvarande operatör, därefter renoveras och återöppnas under andra kvartalet 2024 med ett nytt koncept. I samband med det kommer ett nytt hyresavtal med en ny hotelloperatör att träda i kraft. Förvärvet kommer att redovisas under affärssegmentet Fastighetsförvaltning och initialt finansieras av kassa samt befintliga kreditfaciliteter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige