Image

Oscar: Stigande priser och stort intresse

Bolag Oscar Engelbert konstaterar i Q1-rapporten att efterfrågan på bostadsrätter i Stockholm fortsätter att öka och att priserna i Stockholm har stigit med tre procent under kvartalet.
Publicerad den 30 April 2014
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Oscar Properties nettoomsättning uppgick till 85,6 miljoner kronor (1,1).

Rörelseresultatet uppgick till 30,4 miljoner kronor (2,3).

Resultat efter skatt uppgick till 27,2 miljoner kronor (1,1).

Resultat per stamaktie, justerat för utdelning till preferensaktieägarna uppgick till 0,88 kronor (-0,11).

Antalet sålda bostäder uppgick till 65 (2).

Inga produktionsstarter påbörjades under perioden (78).
- Efterfrågan på bostadsrätter i Stockholm fortsätter att öka, samtidigt som utbudet är begränsat. Det resulterar i stigande priser – facit för den senaste tremånaders¬perioden är en prisuppgång i centrala Stockholm på tre procent. Ett tydligt exempel på det stora intresset för Oscar Properties projekt är försäljningen av lägenheterna i den första etappen av HG7 projektet i Hammarby Sjöstad, där över 90 procent av bostäderna redan är sålda, skriver Oscar Engelbert i vd-ordet.

- Ett annat exempel är Biografen, belägen mellan Djurgården, Hagaparken och Brunnsviken – som nu är slutsålt med inflyttning under juli 2014.

- Vi arbetar vidare i ett högt tempo för att möta stockholmarnas efterfrågan på Oscar Properties boenden. I mars var vi redo att påbörja försäljningen i Tyresö Trädgårdar och Chokladfabriken. Tyresö Trädgårdar kommer att utgöras av fyra nyuppförda hus medan Chokladfabriken är en tidstypisk fabriksbyggnad från 1920-talet, belägen på Kungsholmen, där 19 av de 20 bostäderna till försäljning i första etappen bokades första säljdagen.

- Den lyckade börsintroduktionen ökar våra möjligheter att utveckla den befintliga projektportföljen och initiera nya lönsamma projekt. Parallellt med den pågående produktionen utvärderar vi för närvarande flera intressanta förvärvsmöjligheter och bedömer att möjligheterna är fortsatt goda att nå de ambitiösa operationella och finansiella mål vi satt upp för helåret.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige