Image

Optimal utvecklar Valsta

Bolag Sigtunahem och Rikshem väljer Optimal för att utveckla Valsta centrum.
Publicerad den 20 Juni 2012
Dominika Andrae. Bild: Optimal. Bild: Optimal
Dominika Andrae. Bild: Optimal.

Målet är att Nya Valsta Centrum ska bli ett modernt stadsdelscentrum, attraktivt, trivsamt och snyggt, en naturligt offentlig mötesplats. Viktigt för Nya Valsta Centrum är även att sträva mot en processorienterad förvaltningsmodell som minskar miljöpåverkan i största möjliga mån.

Arbetet med denna stadsdelsförnyelse startar omgående och förväntas vara avslutad inom en treårsperiod.

- Vi är väldigt glada över att ha vunnit denna upphandling, då stadsdelsutveckling är något vi fokuserar på starkt, med såväl hjärna som hjärta. Kvalitet på boende är inte bara standarden på boendet utan även den kringservice ett område kan erbjuda och där finns det mycket att göra, säger Dominika Andræ, partner på Optimal.

- Att få vara med och utveckla Valsta Centrum är något vi verkligen ser fram emot.

- Nu sätter vi full fart framåt och ser fram emot att få realisera våra visioner kring Valsta Centrum med hjälp av Optimal, säger Kicki Björklund, vd för Nya Valsta Centrum.

Rikshem blev delägare i Valsta centrum i samband med den stora affären med Sigtunahem i slutet av förra året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY