Image

Rikshem köper för 1,7 miljarder kronor

Transaktioner Rikshem – före detta Dombron – köper en femtedel av Sigtunahems hyresbestånd, en femtedel av bolagets samhällsfastigheter och blir delägare i Valsta centrum. Köpeskillingen är 1,7 miljarder kronor.
Publicerad den 3 Oktober 2011
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem. Bild: Dombron
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem.

Affären omfattar 1 100 hyreslägenheter (köpeskilling 850 miljoner kronor) och 60 000 kvadratmeter samhällsfastigheter, vård- och omsorgsboende (251 lägenheter och lokaler),

- Rikshem ska bli en trygg och långsiktig partner till Sigtunahem och Sigtuna kommun, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem.

Detta är den fjärde stora affären det här året där företaget går in som utvecklingspartner till en kommun och det kommunala bostadsbolaget. Tidigare har Rikshem/Dombron genomfört liknande affärer i Halmstad, Västerås och Uppsala.

- Detta är en av de största kommunala fastighetsaffärerna som genomförts i år. Affären ligger helt i linje med vår affärsstrategi och jag hoppas att vi kommer få bli samarbetspartners i fler kommuner inom kort, säger Jan-Erik Höjvall.

- Vi kommer att förmedla våra lägenheter via den kommunala bostadskön i Sigtuna. Vi kommer också att ha ett lokalkontor i Sigtuna kommun med service nära hyresgästerna, säger Stefan Timan, bostadschef på Rikshem/Dombron.

Rikshem/Dombron ska också bygga nya bostäder och vara delägare och vara med och utveckla Valsta Centrum till ett levande centrum.

- Att investera i bostäder och samhällsfastigheter i Sveriges snabbast växande kommuner ser vi som ett bra sätt att långsiktigt förvalta pensionskapital, säger Jan-Erik Höjvall.

Beslut väntas fattas i Sigtuna kommunfullmäktige under oktober.

Savills har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY