Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Omsättningsrekord för butikshandeln i Point Properties fastigheter

Bolag Under december 2021 ökade detaljhandelsförsäljningen i Point Properties fastigheter med upp till plus 25 procent jämfört med föregående år. Det är långt över HUIs senaste prognos om plus 3 procent i december för både butiks- och on-linehandel i hela landet.
Publicerad den 10 Februari 2022

Butikshandeln i Point Properties ökade för hela 2021 med en stark återhämning jämfört med föregående år. Allra störst ökning stod december för. Stadskärnorna som Point verkar i har stått emot pandemin bättre än snittet för "medelstora städer" enligt City Index.
– Generellt har butikshandeln i små- och medelstora städer klarat pandemiomställningen, bättre med små tapp i detaljhandeln och ökningar i dagligvaruhandeln samtidigt som Sveriges större städer tappat mer. Men siffrorna för våra handlare sticker ut, med mycket stark uppgång och alla våra enheter slår index, kommenterar Magnus Åkesson, vd för Point Properties.

Det rikstäckande Point Properties-konceptet handlar om att skapa förnyelse i Sveriges stadskärnor genom att omvandla före detta Domusvarhus i city till en attraktiv mix av gröna bostäder och nära handel.
– Att butikshandeln utvecklas så positivt i vårt innehavsbolag Points fastigheter är ytterligare en tydlig indikation på att vårt koncept ligger rätt i tiden, kommenterar Knut Pousette, vd för Fastator.

Motala kommun har gett grönt ljus för 144 gröna byggrätter på taket av det före detta Domusvaruhuset vid Stora Torget i Motala efter en mycket snabb detaljplaneprocess. Nu står flera andra städer på tur i de för närvarande 13 kommuner där Point Properties arbetar med en grön cityförnyelse som ger både fler bostäder och stärker handeln.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige