Image

Offentliga Hus köper i Borås

Transaktioner Offentliga Hus köper tre samhällsfastigheter, omfattande drygt 21 000 kvadratmeter, av Weland Fastighets AB.
Publicerad den 17 November 2014

Fastigheterna är Fjolner 21, Grönfinken 1 och Liljedal 11.

Hyresgästerna är till 85 procent inom offentlig sektor och verksamheten i Fastigheterna utgörs främst av polis/häkte, kulturverksamhet och dagcenterverksamhet.

Med i affären följer även studentlägenheter. Beståndet är fullt uthyrt.

Tillsammans med Offentliga Hus tidigare förvärv av SPG VOS uppgår värdet till
290 miljoner kronor.

- Förvärvet ligger i linje med vår expansiva fas och stärker vårt bestånd i den västra regionen. Weland Fastigheter har ägt fastigheterna under en längre period och de har varit noggranna i sin förvaltning, säger Offentliga Hus vd Fredrik Klerfelt.

JLL var rådgivare åt Offentliga Hus och Magne Estate åt Weland Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY