Image
Daniel Larsson, vd Odevo.
Daniel Larsson, vd Odevo. Bild: Odevo

Odevo stärker positionen i Europa med tre nya bolag

Bolag Odevogruppen stärker sin position i Europa när brittiska fastighetskoncernen Vegner och de två finska fastighetsförvaltarna ISTO och M3 Isännöinti ansluter till gruppen. Gruppen har nu en ledande position i både USA och Europa och förvaltar sammanlagt över en miljon bostäder på två kontinenter.
Publicerad den 27 September 2023

Nyligen expanderade Odevo i USA när ett tredje amerikanskt bolag anslöt sig till gruppen. Nu stärker Odevo sin position i Europa och blir därmed ett av de största bolagen inom fastighetsförvaltning på båda sidor Atlanten. Senaste året har fem bolag anslutit sig till Odevo.

– Vår ambition är att vara en förebild för andra och den internationella ledaren inom förvaltning av bostäder. De tre nya tillskotten är var och en framgångsrika bolag som hjälper oss att nå den ambitionen. Vi har under en längre tid fört dialoger med flera bolag i Europa och i andra marknader och räknar med fler nytillskott i höst, säger Daniel Larsson, vd på Odevo.

Brittiska Vegner har en rikstäckande närvaro i Storbritannien med 475 kollegor, 100 000 bostäder under förvaltning och 20 kontor spridda över landet. De finska bolagen ISTO och M3 Isännöinti stärker Odevos position i östra Finland. Expansionen ger en stark grund för fortsatt tillväxt i Finland och utökar antalet bostäder under förvaltning med 19 000 och antalet kunder med 1100.

– Globalt finns en ny generation bostadsägare som efterfrågar digitala lösningar som förenklar boendet och här ligger vi i framkant. För att tillgodose dessa kundbehov krävs betydande investeringar inom innovation och teknikutveckling. Detta är en utmaning för hela branschen men vi har över 100 utvecklare dedikerade till att kontinuerligt förbättra vår tekniska plattform och tjänsteutbud, fortsätter Daniel Larsson.

Odevo planerar nu att fortsätta växa kraftigt både genom organisk tillväxt och genom att fler bolag ansluter sig till gruppen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige