Image
Köper loss Sernekes verksamhet i Värmland.
Köper loss Sernekes verksamhet i Värmland. Bild: Istock

...Och nystartade bolaget tar över

Transaktioner Igår stod det klart att Serneke gör en omstrukturering av verksamheten, där de ska skala av sig region Mitt och Norr som upphör att vara en del av bolagets regionstruktur. Igår tog byggentreprenören T3 Hus 2 över Serneke Sveriges verksamhet i länet. Målet är att arbetet och pågående projekt kommer fortsätta drivas som tidigare.
Publicerad den 24 Augusti 2023

Övertagandet sker genom en verksamhetsöverlåtelse, vilket innebär att T3 Hus blir ny arbetsgivare och tar över ansvaret för verksamheten. Magnus Grude, delägare i T3 Hus ser fram emot att etablera byggbolaget i länet tillsammans med delägarna Jakob Haggärde, Martin Eriksson och alla medarbetare.

– Det känns väldigt roligt och vi ser fram emot att ta med oss allt som varit bra och samtidigt ta nästa steg och utveckla verksamheten med de visioner, mål, och värderingar som finns i T3, säger Magnus Grude.

– T3 Hus tar över en etablerad verksamhet som har en stabil omsättning och som har haft goda resultat under alla de fyra år som den har funnits i Värmland, säger Jakob Haggärde. Det känns inspirerande att driva arbetet vidare tillsammans med engagerade medarbetare, fortsätter han.

Överlåtelsen som träder i kraft 23 augusti 2023 kommer inte innebära några större förändringar i dagsläget för varken medarbetare, kunder eller leverantörer. T3 Hus kommer att fortsätta driva verksamheten som tidigare. I framtida byggprojekt är målet att jobba främst med samarbetsformen partnering, vilket är T3:s affärsidé. Partneringprojekt innebär ett tätt samarbete och öppenhet mellan kund och entreprenör.

Bakgrund
Serneke arbetar sedan en tid med att renodla och koncentrera sin entreprenadverksamhet. De strukturerar därför om sin organisation avseende i vilka geografier och marknader man ska finnas på. En konsekvens innebär förändringar i Region Mitt och Värmland.

– Vi ser detta som en mycket bra lösning för både för kunder och personal då vi ser T3 som en långsiktig och seriös aktör som kan skapa kontinuitet för de projekt som de nu tar över, säger Mikael Hultqvist, vd i Serneke Sverige.

T3 Hus 2 i Värmland är ett nystartat byggföretag och dotterbolag till T3 Group AB och har sitt huvudkontor i Karlstad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige