Image
Serneke Sverige koncentrerar verksamheten.
Serneke Sverige koncentrerar verksamheten. Bild: Serneke

Serneke Sverige koncentrerar verksamheten...

Bolag Serneke Sverige genomför förändringar i sin entreprenadverksamhet som får till följd att region Mitt och Norr upphör att vara en del av bolagets regionstruktur. Åtgärden i Norr innebär att ett 50-tal tjänster berörs och att cirka 15 tjänster sägs upp meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Publicerad den 23 Augusti 2023

Omstruktureringen innebär att Serneke koncentrerar sin entreprenadverksamhet till marknader och geografier där bäst förutsättningar till lönsamhet och stabilitet ges för att bygga en långsiktig styrka. Omstruktureringen görs i två steg:

Sernekes lokala kontor i Luleå och Umeå avvecklas. Serneke färdigställer pågående projekt i norra Sverige (Umeå, Luleå, Pajala och Kiruna). Verksamheten i Sundsvall övergår till region Öst.

Verksamhet i Värmland avyttras till byggkoncernen T3. Övrig verksamhet i region Mitt (Örebro och Dalarna) övergår till region Öst.

– Detta är helt enligt vår strategiska plan för att skapa långsiktig styrka och effektivitet i vår entreprenadverksamhet. Genom att genomföra dessa förändringar minskar vi våra risker och skapar stora möjligheter för långsiktig lönsamhet genom kontinuitet och stabilitet, säger Mikael Hultkvist.

Åtgärden i Norr innebär att ett 50-tal tjänster berörs, inklusive Sundsvall. Cirka 15 tjänster sägs upp, dessa är kopplade till projekt i Umeå, Luleå, Pajala och Kiruna. Ett 40-tal tjänster berörs av omstruktureringen i region Mitt. Alla medarbetare i Värmland erbjuds vidare anställning hos köparen T3 med oförändrade anställningsvillkor.

– Genom överlåtelsen av verksamheten i Värmland tar vi ansvar för att skapa förutsättningar för god kontinuitet gentemot projekt, kunder och personal i Värmland, avslutar Mikael Hultqvist.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige