Image

Obos bygger Sigtuna stadsängar

Bygg/Arkitektur Sigtuna stadsängar tecknar avtal med Obos om att bygga två kvarter i den nya stadsdelen.
Publicerad den 8 Mars 2017
Sigtuna stadsängar tecknar avtal med Obos om att bygga två kvarter i den nya stadsdelen. Bild: Obos
Sigtuna stadsängar tecknar avtal med Obos om att bygga två kvarter i den nya stadsdelen.

Obos utvecklar två kvarter om cirka 100 lägenheter i Sigtuna stadsängar. Detta är ett led i Obos satsning på projektutveckling och flerbostadshus i Stockholmsregionen.

– Det gläder oss att Obos utvecklar Sigtuna stadsängar efter den vision som invånarna varit med och tagit fram. samtidigt som de bygger enligt en av de högre hållbarhetsnivåerna som innebär en markant markrabatt samt att 0,5 procent av köpeskillingen går direkt till en aktiv social insats för en bättre värld både lokalt och globalt. Med aktörer som Obos som inser vinsten av höga hållbarhetsambitioner får vi möjlighet att tillsammans bygga Sigtuna, säger Kim Hultén, vd för Sigtuna Stadsängar Exploaterings AB.

– Vi är mycket glada över att få förtroendet att delta i arbetet med att utveckla Sigtuna Stadsängar och ser fram emot att få bidra med lösningar som skapar förutsättningar för en attraktiv, hållbar och levande stadsdel.I Sigtuna Stadsängar kommer vi att arbeta med ett koncept som bland annat främjar ekosystemtjänster. Vi har stort fokus på social hållbarhet och vill också underlätta för de boende att leva klimatsmart, säger Emelie Bjurå, affärsutvecklare på Obos Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige