Image

Nytt samarbete skapar framtidens digitaliserade campus i Örebro

Bolag Örebro universitet och Akademiska Hus har signerat ett omfattande samarbetsavtal med målet att tillsammans verka för att universitetet på ett framgångsrikt sätt blir landets mest digitaliserade lärosäte.
Publicerad den 18 Oktober 2018
Kerstin Lindberg Göransson och Johan Schnürer. Bild: Örebro universitet
Kerstin Lindberg Göransson och Johan Schnürer.

Satsningen, med namnet Örebro Campus Lab, ska bidra till att utveckla en utbildnings- och forskningsmiljö i digital och hållbar framkant. En miljö med hög attraktionskraft för studenter, forskare och lärare vid Örebro universitet, liksom för externa samarbetspartners.

Örebro universitet har redan idag mycket hög kompetens inom artificiell intelligens (AI) och robotik. För att ytterligare stärka sin digitaliseringsposition inleder nu Örebro universitet ett fördjupat samarbete med fastighetsägaren Akademiska Hus. Nu har ett avtal signerats som innebär att en rad konkreta åtgärder ska genomföras under en treårsperiod; testbäddar samt dialog- och forskningsprojekt för att tillsammans skapa framtidens innovativa utbildnings- och forskningsmiljö – Örebro Campus Lab.

– Örebro universitets vision anger tydligt att vi ska bidra till en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Det här projektet ligger helt i linje med det. Samarbetet innebär unika möjligheter att hitta smarta, innovativa och hållbara lösningar inför framtiden, säger Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet.

Örebro Campus Lab innebär teknisk och fysisk utveckling för att skapa ett mer hållbart och attraktivt campus, och bidra till effektivare resursanvändning. Det innebär till exempel att utveckla och anpassa miljön till ny teknik, nya pedagogiska arbetssätt och nya behov hos dem som vistas på campus. I arbetet med Örebro Campus Lab kommer både studenter och forskare att involveras, något som är helt avgörande för att satsningen ska bli framgångsrik.

– Tillsammans med Örebro universitet vill vi utveckla framtidens kunskapsmiljö och skapa positiva användarupplevelser och stärka områdets attraktionskraft. Det här är ett spännande och nytänkande projekt som jag har stora förhoppningar om. Vårt mål är att Örebro Campus Lab ska generera nya kunskaper till både oss och universitetet, men även bli en förebild för andra campus i digital transformation, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY