Image

Nytt handelsprojekt i Åkersberga

Handel I dag startar Sjaelsös och Alectas handelsprojekt i Åkersberga. Nästa sommar ska det vara klart för inflyttning.
Publicerad den 22 Juni 2011

I dag tas det första spadtaget som officiellt markerar byggstart för det nya handelsprojektet på Pilstugetomten vid infarten till Åkersberga.

Projektet är utvecklat av Sjaelsö i nära samarbete med Åkersberga kommun och investeraren Alecta. Projektet rymmer totalt 9 050 kvadratmeter butiksyta och till sommaren 2012 kommer hyresgästerna Coop, ÖoB, Doc Morris, Arken och Flügger kunna slå upp portarna till sina nya lokaler.

Redan i februari 2010 ingick Sjaelsö ett avtal med tjänstepensionsföretaget Alecta om försäljning av projektet och Alecta tillträdde fastigheten den 14 juni i år.

- Det är glädjande att vi nu sätter spaden i jorden för ännu ett handelsområde. Området, som ju blir en ny entré till Åkersberga, kommer utformas med nytänkande arkitektur. Det blir en blandning av putsade fasader och träpanel vilket känns spännande, säger Pero Popovski, vd för Sjaelsö Sverige.

- Etableringen i Åkerberga passar väl in i Alectas handelsportfölj och innehållet med huvudsakligen dagligvaror och service kommer bli ett behövligt komplement till ett växande Åkerberga, säger Anders Grehag, tillgångsförvaltare Retail vid Alecta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige