Image
Revelop köper i Åkersberga.

Revelop köper 6 500 kvadratmeter i Åkersberga

Transaktioner Revelop förvärvar fastigheten Berga 11:52 i snabbväxande Åkersberga i norra Stockholmsområdet. Fastigheten består av 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta där majoriteten av hyresgästerna är offentligt finansierade.


Ruccola öppnar i Åkersberga.

Ny restaurang till Åkersberga Centrum

Uthyrning Åkersberga Centrum får ett nytt tillskott till sitt restaurangutbud då Ruccola öppnat upp sina dörrar idag. Olika typer av pizzor, italienska pastarätter, sallader och andra goda alternativ står på menyn.


Åkersberga centrum.

Systembolaget förnyar butiken i Åkersberga Centrum

Uthyrning Nu står det klart att Systembolaget förnyar sin butik i Åkersberga Centrum. Bakgrunden är att Ica bygger om sin butik och i samband med det flyttar Systembolaget in i ny lokal som granne till Ica. Ombyggnationen inleds under 2023. Systembolaget kommer att ha öppet i befintlig lokal under hela ombyggnadsperioden, tills den nya lokalen är klar våren 2024.


Genova och Green Group bildar JV

Bolag Genova ingår joint venture-bolag med Green Group och tar ett samlat grepp om entréområdet till Åkersberga centrum.


Johan Eriksson.

Estea förvärvar vårdfastighet i Åkersberga

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter AB, har i en sale and leaseback-affär förvärvat fastigheten Smedby 19:291, tre kilometer norr om Åkersberga centrum, till ett underliggande fastighetsvärde om 186 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 juni 2021.


Marie Rytting.

Marie Rytting blir ny centrumchef i Jakobsberg och Åkersberga

Bolag Citycon har rekryterat Marie Rytting som ny centrumchef för Jakobsbergs Centrum och Åkersberga Centrum med ansvar för centrumens förvaltning, resultat och utveckling. Hon kommer särskilt att fokusera på trivsel, trygghet, butiks- och servicemix för att stärka centrumens attraktivitet och konkurrenskraft.


Michael Moschewitz.

Genova köper i Åkersberga

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheten Runö 7:146 i Åkersberga till ett underliggande fastighetsvärde om 20 miljoner kronor.


Åkersberga centrum.

Nya aktörer till Åkersberga centrum

Uthyrning Åkersberga Centrum förstärker sitt utbud av mat och dryck med Daisy's och Waynes Coffee.


Fredrik Lidjan.

Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar JV i Åkersberga

Transaktioner Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar ett joint venture med syfte att gemensamt utveckla cirka 150 000 kvadratmeter BTA bostäder i det havsnära området Näsängen i Åkersberga, Österåker kommun.


Åkersberga centrum.

Nytillskott till Åkersberga centrum

Uthyrning Åkersberga Centrums restaurangutbud får ett lyft med två nya, starka matkoncept: den hyllade hamburgerkedjan Bastard Burgers öppnar i höst och mexikanska Paco’s öppnar i sommar. Till våren öppnar även Elgiganten Phonehouse i centrumet.


Pelican säljer fem anläggningar i Sverige

Transaktioner Pelican Self Storage avyttrar fem av sina totalt elva anläggningar i Sverige. De anläggningar som berörs är Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping och Åkersberga. Köpare är Shurgard, som tar över anläggningarna inklusive medarbetare och kunder.


Fastpartner säljer i Göteborg och Stockholm

Transaktioner Fastpartner säljer fastigheter i Göteborg och Stockholm för sammanlagt 36,5 miljoner kronor.


Ica köper fastigheter i Åkersberga

Transaktioner Ica köper 30 000 kvadratmeter – varav 15 000 är byggrätt – i Åkersberga av Aftén.


Magnolia tilldelas markanvisning i Åkersberga

Bostäder Magnolia Bostad har tilldelats en markanvisning om cirka 24 000 kvadratmeter mark i området Hagby Ängar i närheten av Åkersberga centrum.


Nordic Property Investment förmedlar fastighet i Åkersberga

Bolag I våras genomförde nystartade Nordic Property Investment sin första fastighetstransaktion. Nu slutför företaget sin andra stora transaktion i Åkersberga.


Magnolia och Link vinner markanvisning i Åkersberga

Bygg/Arkitektur Link arkitektur har tillsammans med Magnolia Bostad vunnit en markanvisningstävling nära Åkersberga centrum. Här utvecklas ett nytt bostadsområde med cirka 300 hyresrätter.


Willhem säljer i Åkersberga

Transaktioner Willhem säljer en bostadsfastighet med hyreslägenheter i Åkersberga i Österåkers kommun. Köpare är Fastighets AB Caracol.


NCC bygger småhus i Åkersberga

Bostäder Arbetet med ett av stockholmsregionens största utvecklingsprojekt har inletts. NCC är först ut när Täljöhalvöns delvis ska bebyggas med 163 Svanenmärkta småhus.


Projektgaranti får uppdrag i Åkersberga

Bygg/Arkitektur Projektgaranti får i uppdrag att projektleda byggnationen av Svenska Vårdbyggens nya anläggning i Åkersberga.


BRF köper i Åkersberga

Transaktioner Tegeltornet säljer 3D-fastigheten Österåker Berga 11:94 till en BRF Skeppet.