Image

Nytt handelsplan när Trygg Hansa-kvarteret öppnas upp för allmänheten

Bygg/Arkitektur Boende på Kungsholmen kommer snart få tillgång till 10 000 kvadratmeter handelsyta med butiker och service så som gym, matbutik och ett Systembolag. Fastighetsägaren Areim tar ytterligare ett steg i utvecklingen av Trygg Hansa-huset genom att introducera ett helt nytt våningsplan.
Publicerad den 28 Juni 2018

– Vi diskuterar redan nu med ett antal intressenter hur vi kan ta nästa steg i utvecklingen av ett spännande helhetskoncept. Genom att tillföra servicebutiker skapar vi en levande miljö fler timmar på dygnet. Den här delen av staden förtjänar en plats som är tillgänglig även utanför kontorstid, säger Erik Ullsten, projektansvarig för utvecklingen av kvarteret hos fastighetsägaren Areim.

Paviljongen i hörnet av Scheelegatan och Fleminggatan kommer att fungera som entré till det nya handelsplanet som utvecklats i samarbete med Koncept Arkitekter och Equator Stockholm. Via rulltrapporna kommer besökare och boende att få tillgång till en helt ny ICA Kvantum, ett Systembolag och ett gym. I paviljongens markplan är ambitionen att öppna café och restaurang och på så sätt skapa ytor som inbjuder till möten.

– Det här kvarteret rymmer flera dolda tillgångar. Genom att öppna upp utrymmen som idag inte är tillgängliga för allmänheten kan vi frigöra 10 000 kvadratmeter handelsyta till butiker och skapa nya flöden genom kvarteret, säger Erik Ullsten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige