Image

Nybro kommun vill sälja centralt

Transaktioner Nybro kommun planerar en stor försäljning till sommaren, bland annat ingår 249 av Nybro Bostads centrala lägenheter.
Publicerad den 20 Mars 2014

Bostadsbolagets styrelse har nu fått en redovisning från den kommunala arbetsgrupp som arbetat med paketet, enligt Östran.se.

Men exakt vilka fastigheter det rör sig om är ännu inte klart.

– Det kan förändras vilka fastigheter som ska ingå, det kan komma in nya medan andra plockas bort. Jag har förstått att många hyres¬gäster är oroliga, men när det finns något att informera i det här ärendet kommer vi att meddela de hyresgäster som berörs, säger Claes Lewander, tillförordnad vd för Nybro Bostad.

I det framtagna paketet ingår också fastigheter som i dag ägs av Nybro kommun, AB Nybro Brunn och Nybro Energi AB, skriver Östran.

En mycket stor andel av de aktuella lägenheterna finns i centrala Nybro. Kommunalrådet Mikael Svanström (S) har angett att bostadsbolagets fastigheter på landsbygden ska undantas. Sedan tidigare är det också klart att bostadsområdet Kungshall är undantaget, enligt Östran.

Försäljningsplanerna är kontroversiella i Nybro. I samband med det nya ägardirektivet som kom i vintras byttes ledningen ut och dåvarande vd:n Stefan Henrixon fick sparken.

I samband med den aktuella redovisningen har vice ordförande Christina Davidson (C) gått ut med att hon inte ser någon anledning till försäljningen av lägenheterna, enligt Östran.se.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige