Image
Volymstudie av aktuellt förslag på bebyggelse och placering, med Bygatan i bildens nederkant.
Volymstudie av aktuellt förslag på bebyggelse och placering, med Bygatan i bildens nederkant. Bild: Jaenecke Arkitekter/LKF.

Nya hyresrätter i Lunds kommun

Bostäder Lunds kommun planerar nya bostäder och några mindre verksamhetslokaler i och bredvid den gamla järnhandeln i Genarp. Det är Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) som vill bygga hyresrätter och nu ska detaljplanen ut på samråd.
Publicerad den 20 September 2023

Inom planområdet som ligger nära Fjärilsparken och precis norr om Bygatan planeras fyra flerfamiljshus som tillsammans innehåller cirka 40 nya lägenheter. De högsta husen kommer kunna vara tre till fyra våningar med spetsiga sadeltak medan byggnaderna närmast kringliggande villor kommer vara lägre.

– Hyresrätterna som nu planeras vid järnhandeln kan ge fler äldre som inte orkar bo kvar i sin villa möjlighet att ändå bo kvar i Genarp, då kan dessutom en ny barnfamilj få möjlighet att flytta till Genarp, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande.

Planområdet har länge varit oanvänt och några av de äldre byggnaderna har redan rivits för att ge plats för nya. Delar av de äldre byggmaterialen har sparats för att kunna användas igen. Kanske kommer de sparade fönstren, teglet och kullerstenen att återanvändas på samma plats när LKF bygger de nya hyresrätterna.

Detaljplanen går ut på samråd i mitten av oktober.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige