Image
Stina Ljungkvist och Anna Bergström.
Stina Ljungkvist och Anna Bergström. Bild: BSK Arkitekter

Ny vd på BSK Arkitekter

Bygg/Arkitektur Stina Ljungkvist blir ny vd på BSK Arkitekter. Hon tar över rollen efter Ulf Mangefors – som fortsätter som arbetande styrelseordförande – den 9 februari. Samtidigt tillträder Anna Bergström på en nyinsatt position som vice vd, med fokus att utveckla företagets affärsrelationer.
Publicerad den 16 Januari 2015

Stina Ljungkvist kommer närmast från en roll som kontorschef på BSK Arkitekter och har lång erfarenhet av stora komplexa projekt på företaget, medan Anna Bergström i dag är affärsansvarig och uppdragsledande arkitekt.

- Jag ser fram emot att leda ett nytt steg i BSK Arkitekters utveckling. Vi vill stärka vår position som en strategisk rådgivare för våra kunder och bidra till framtidens samhällsbyggande. Vårt mål är att utveckla den moderna arkitektrollen, säger Stina Ljungkvist, tillträdande vd på BSK Arkitekter.

BSK Arkitekter har en stark position och bidrar till samhällsutvecklingen med många olika typer av uppdrag. Stadsutveckling, kontorsomvandling med fokus på framtidens arbetsplatser, sjukhus, bostäder och universitetscampus är några exempel där BSK Arkitekter driver utvecklingen.

- Vi växer mycket för tillfället, främst inom bostäder. Vi har i dag projekt som totalt omfattar nästan 4 000 lägenheter, med uppdrag för bland annat Stendörren, Magnolia och Carlyle, säger Stina Ljungkvist.

Arbetet med att utse Ulf Mangefors efterträdare startade hösten 2014. Utgångspunkten var att få en naturlig övergång i ledarskapet och skapa goda förutsättningar för en generationsväxling inom företaget.

- För oss är det en självklarhet att vår nya vd kommer från de egna leden för att kunna bygga vidare på styrkorna i vår samarbetsorienterade kultur. Stina har varit med oss i över 15 år och har en utmärkt plattform att stå på, säger Ulf Mangefors, vd på BSK Arkitekter.

- Det här är ett väldigt starkt lag, säger Jimmy Bengtsson, styrelseordförande på BSK Arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige