Image

Ny vd för Svensk Handel

Karriär Karin Johansson blir ny vd för Svensk Handel. Hon efterträder Dag Klackenberg, som går i pension.
Publicerad den 16 September 2013
Karin Johansson. Bild: Svensk Handel
Karin Johansson. Dag Klackenberg. Bild: Maria Lilja
Dag Klackenberg.

Johansson tillträder 15 oktober.

Karin Johansson kommer från Socialdepartementet där hon varit statssekreterare hos Göran Hägglund sedan 2006. Hennes ansvar har omfattat bland annat folkhälsa, föräldraförsäkringsfrågor och hälso- och sjukvård. Under flera år var hon också ansvarig för apoteksfrågorna. Hon har tidigare varit bland annat försäljningsdirektör på Microsoft och har haft styrelseuppdrag i Svenska Spel, Sveriges Radio och Blekinge Tekniska Högskola.

– Med Karin Johansson knyter vi en erkänt skicklig och drivande ledare till Svensk Handel. Som vd kommer hon att ge handeln en tydlig röst och aktivt driva branschens utvecklingsfrågor, säger Christian W Jansson, ordförande i Svensk Handel.

– Att tydliggöra handelns roll som viktig näring och motor i samhället är en central uppgift. Där kommer Karin Johanssons erfarenheter från den politiska världen att vara en tillgång, säger Christian W Jansson.

I sitt yrkesliv har Karin Johansson drivit många stora utvecklingsfrågor och förändringsprocesser. De kunskaperna tar hon också med sig i sin nya roll.

– Handeln är en stor arbetsgivare och en näring i stark utveckling, där e-handel och konkurrens från fler håll ändrar förutsättningarna. Jag ser fram emot att få fortsätta arbetet att utveckla och förbättra handelns villkor, säger Karin Johansson.

Dag Klackenberg, Svensk Handels vd sedan 2001, kvarstår i rollen tills Karin Johansson tillträder den 15 oktober 2013. Han står till Svensk Handels förfogande och är engagerad till utgången av 2014 för att kunna bistå med erfarenhet och kunskap i särskilda uppdrag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige