Image

Ny vd för skandaltyngda HSB Skåne

BOLAG Styrelsen för HSB Skåne har nu utsett en ny vd, efter att Roy Hansson avgått på grund av de senaste veckornas skandalavslöjanden. Peter Lindgren, i dag vd för HSB Östergötland, kommer fram till den 13 juni att inneha vd-posten också för HSB Skåne.
Publicerad den 14 April 2008

HSB Skåne är inne i en riktigt turbulent period. Både vd Roy Hansson och styrelseordförande Larry Andow har fått lämna sina poster, efter att omfattande svågerpolitik avslöjats i HSB-toppen.

Revisionsfirman Ernst & Young har inlett en fördjupad revision. Resultatet förväntas vara klart den 23 april. Revisorernas rapport kommer att presenteras på årsstämman, som på grund av det inträffade har flyttats fram till den 24 maj. På dagordningen står då bland annat val av styrelsemedlemmar för HSB Skåne.

Fram till den 13 juni kommer Peter Lindgren att inneha posten som vd för HSB Skåne. Han kommer att dela sitt arbete mellan de två HSB-föreningarna Östergötland och Skåne och rapportera till båda styrelserna.

- Jag ser fram mot att tillsammans med övriga i ledningen för HSB Skåne leda företaget. Jag är övertygad om att vi tillsammans skall kunna göra ett bra jobb till gagn för medlemmar, medarbetare och kunder, säger Peter Lindgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige