Image

Ny vd för Byggherrarna

Karriär Tommy Lenberg har rekryterats till Byggherrarna och tillträder som vd den 17 juni.
Publicerad den 26 April 2013
Tommy Lenberg. Bild: Byggherrarna
Tommy Lenberg.

– Genom rekryteringen av Tommy Lenberg är Byggherrarna nu redo för nästa steg i utvecklingen. Jag känner stor tillförsikt och är övertygad om att hans kompetens och erfarenhet kommer att tillföra Byggherrarna mycket, säger Åsa Öttenius, ordförande Byggherrarna.

Tommy Lenberg har under större delen av sin karriär arbetat inom landstingets olika bolag och verksamheter. Senast var han fastighetsutvecklingsdirektör i Locum AB, Stockholms läns landsting, där han haft ledningsansvar för strategiska investeringar på Programkontoret för framtidens hälso- och sjukvård. Där har han arbetat med övergripande fastighetsstrategiska frågor samt utarbetat förslag till en tioårig investeringsplan för landstinget.

Dessförinnan var han förvaltningschef för landstingsservice i Uppsala där han bland annat arbetade med förvaltning och fastighetsutveckling av Akademiska sjukhuset och innan dess var han verksam som förvaltningsdirektör i Locum AB.

Andra arbetsgivare under hans karriär fram till nu har varit Arméstaben och Högkvarteret samt Fortifikationsförvaltningen i Eskilstuna.

Byggherrarna är en intresseförening för professionella byggherrar. Organisationen arbetar för att stärka och utveckla byggherrerollen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige