Image

Ny ledning i SBC Mark efter 100 miljonerstapp

BOLAG Sveriges Bostadsrättscentrum byter nu ut ledningen i SBC Mark. Detta som en direkt följd av de oväntade fördyringarna på runt 100 miljoner kronor i samband med bostadsprojektet Eolshäll i Mälarhöjden, Stockholm. Leif Carlsson, nyligen tillträdd chef för Strategi och ekonomi inom SBC, tar över som tillförordnad vd.
Publicerad den 24 April 2008

Styrelsen i SBC Mark AB och dess vd Leif Ågren har konstaterat att man har olika syn på bolagets projektstyrning och ledningsfunktioner. Som en konsekvens av detta har parterna enats om att gå skilda vägar och om att Leif Ågrens anställning upphör.

Erik Hallgren blir tillförordnad vice vd i SBC Mark, samtidigt som han fortsätter i sin nuvarande roll som bostadschef för region Väst/Syd inom SBC Mark.

Bakgrunden är oväntade kostnadsökningar på cirka 95 miljoner kronor i samband med byggandet av bostadsprojektet Eolshäll.

Den bristande ekonomiska uppföljningen och styrningen av projektet i Eolshäll identifierades i samband med en förnyad bedömning av projektresultatet under första kvartalet i år. SBC genomför tillsammans med revisorerna en översyn av bolagets system för projektstyrning för att undvika att något liknande ska hända igen. Ledningsförändringen genomförs som en direkt konsekvens av detta arbete.

Utöver de 95 miljoner kronor som tidigare rapporterats belasta första kvartalet har ytterligare 16 miljoner kronor reserverats för utrednings- och avvecklingskostnader.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige