Image

Ny arkitektjätte skapas när WSP övergår till LINK

BOLAG LINK Signatur blir en av de fem största arkitektgrupperna i Norden, när WSP Arkitektur och dess norska systerbolag Multiconsult övergår till LINK. Den nya arkitektjätten kommer att ha närmare 300 medarbetare.
Publicerad den 23 April 2008

WSP kommer att äga 20 procent av aktierna i det nya bolaget, och Multiconsult 32 procent. Resterande aktier ägs av LINK Signaturs grundare.

60 medarbetare från WSP Arkitektur och 50 från Multiconsult går över till LINK. Förutom de svenska kontoren i Stockholm, Umeå, Skellefteå och Lidköping finns LINK Signatur i Oslo, Bergen, Trondheim, Sandnes, Leirvik och Alta samt i Köpenhamn och Århus.

– Genom den här affären får vi möjlighet att bidra till en viktig strukturförändring i branschen, säger WSP Sveriges vd, Rikard Appelgren, som kommer att ingå i LINK Signaturs styrelse. LINK Signatur kan i nära samverkan med konsultföretagen WSP och Multiconsult erbjuda marknaden integrerade tjänster genom hela kedjan – från samhällsplanering till drift och underhåll av färdiga byggnader.

Vd för den svenska verksamheten blir Linda Marend, idag chef för WSP Arkitektur.

– I den här affären finns bara vinnare, säger Linda Marend. Det känns fantastiskt stimulerande att få verka tillsammans med kreativa kollegor från Norge och Danmark och samtidigt kunna utnyttja vårt omfattande kontaktnät inom konsultföretaget WSP. LINK Signaturs starka ställning på marknaden gynnar givetvis våra nya och befintliga kunder och skapar dessutom en utvecklande miljö för våra medarbetare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige