Image

NRP halvmiljardköper i Kungsbacka

Transaktioner Ett konsortium lett av Ness Risan & Partners köper den nyutvecklade Santa Maria-fastigheten i Kungsbacka för drygt 500 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Februari 2017
Annons
Image

Wilfast Förvaltning AB som ingår i investerarkonsortiet, kommer att förvalta fastigheten.

Säljare är Lars Falkeskog och Mikael Tholin genom Fastlogik AB.

Fastigheten Hede 3:122 omfattar en uthyrningsbar area om cirka 45 000 kvadratmeter med lager- och logistikytor samt tillhörande kontor.

Under 2016 har fastigheten utvecklats och genomgått en omfattande om- och tillbyggnation. Den största hyresgästen är Santa Maria som har tecknat ett långt avtal.
De nya ägarna tillträdde fastigheten under december 2016.

- På ett framgångsrikt sätt har vi utvecklat fastigheten för Santa Maria och vi kommer även efter försäljningen vara delaktiga i den fortsatta om- och tillbyggnaden av fastigheten. Vi är glada att NRP är köpare av fastigheten eftersom det säkerställer den långsiktiga förvaltningen, säger Lars Falkeskog, styrelseordförande i Fastlogik.

- Den här affären har varit rolig på många sätt. Det är stor efterfrågan på lager- och logistikfastigheter i bra lägen och en stabil och långsiktig hyresgäst bidrog till att det fanns många intressenter. Vi har utvärderat både svenska och internationella alternativ och vår stora räckvidd har varit en viktig framgångsfaktor, säger Mattias Andersson, vd på Newsec Investment som var säljarens rådgivare tillsammans med Morris Law.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige