Image

NRP halvmiljardköper i Kungsbacka

Transaktioner Ett konsortium lett av Ness Risan & Partners köper den nyutvecklade Santa Maria-fastigheten i Kungsbacka för drygt 500 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Februari 2017

Wilfast Förvaltning AB som ingår i investerarkonsortiet, kommer att förvalta fastigheten.

Säljare är Lars Falkeskog och Mikael Tholin genom Fastlogik AB.

Fastigheten Hede 3:122 omfattar en uthyrningsbar area om cirka 45 000 kvadratmeter med lager- och logistikytor samt tillhörande kontor.

Under 2016 har fastigheten utvecklats och genomgått en omfattande om- och tillbyggnation. Den största hyresgästen är Santa Maria som har tecknat ett långt avtal.
De nya ägarna tillträdde fastigheten under december 2016.

- På ett framgångsrikt sätt har vi utvecklat fastigheten för Santa Maria och vi kommer även efter försäljningen vara delaktiga i den fortsatta om- och tillbyggnaden av fastigheten. Vi är glada att NRP är köpare av fastigheten eftersom det säkerställer den långsiktiga förvaltningen, säger Lars Falkeskog, styrelseordförande i Fastlogik.

- Den här affären har varit rolig på många sätt. Det är stor efterfrågan på lager- och logistikfastigheter i bra lägen och en stabil och långsiktig hyresgäst bidrog till att det fanns många intressenter. Vi har utvärderat både svenska och internationella alternativ och vår stora räckvidd har varit en viktig framgångsfaktor, säger Mattias Andersson, vd på Newsec Investment som var säljarens rådgivare tillsammans med Morris Law.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige