Image

NRP siktar på ny miljardinvestering i Sverige och Norden

Bolag I våras köpte norska NRP fastigheter i Kungsbacka och Göteborg för närmare 1,5 miljarder kronor. Nu meddelar bolaget att man siktar på ytterligare investering för över en miljard i Sverige och övriga Norden.
Publicerad den 5 Juni 2017

Inför avslutet av sin Fund VII meddelar nu norska Ness, Risan & Partners (NRP) att man siktar på att nå en totalinvestering på 500 miljoner euro, motsvarande cirka 4,87 miljarder svenska kronor, på den nordiska marknaden.

Man har sedan tidigare investerat 320 miljoner euro (3,12 miljarder kronor) i fyra logistikfastigheter i Sverige, Norge och Danmark. Bland dessa återfinns den så kallade Santa Maria-fastigheten i Kungsbacka som NRP köpte tidigare under 2017 samt en fastighet i Torslanda i Göteborg som man köpte från Hemfosas och Sagax JV-bolag, Söderport, för 979 miljoner kronor.

Efter Torslandaaffären flaggade bolagets transaktionschef Knut Ekjord för att flera stora investeringar kunde komma.

– Den här typen av affär kan det absolut bli fler av framöver. Men det behöver inte vara den här storleken, även om vi alltid försöker vara långsiktiga. Att vi gör det här i Sverige är inte konstigt, det har vi gjort i snart 17 år. Så vi är nästan lika hemma i Sverige som i Norge skulle jag säga. I Finland och Danmark försöker vi, men där är vi inte lika hemma, sa Ekjord till Fastighetssverige.

Nu har bolaget alltså säkrat ytterligare 140 miljoner euro (1,36 miljarder kronor) från inhemska investerare samt 20 miljoner euro (195 miljoner kronor) från London-baserade Real Asset Partners. Kapital som man ska investera på den nordiska marknaden.

– Intresset för Fund VII överstiger redan våra förväntningar. Nu när vi har fyra fastigheter på plats siktar vi på att investera ytterligare 200 miljoner euro på den nordiska marknaden, i enlighet med vår strategiska linje, säger Axel Wroll-Eversen, partner på NRP.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige