Image
Henrik Skak Bender.
Henrik Skak Bender. Bild: NREP

NREP tar in ny partner och nordisk COO

Karriär Henrik Skak Bender blir nordisk COO och partner i NREP. Han kommer närmast från rollen som group CFO på WS Audiology.
Publicerad den 19 Maj 2020

Tidigare i maj offentiggjorde NREP att bolaget backas med en miljardinvestering från Novo Holdings, som ska accelerera viktiga investeringar i teknik, hållbarhet och organisation. Samtidigt är fastighetsinvesteraren i slutfasen av att resa sin 14:e fastighetsfond. De senaste tio åren har NREP haft en årlig tillväxttakt på cirka 30 procent sett till omsättning, organisation och förvaltat kapital – dessutom är målsättningarna för år 2025 är högt ställda.

Nu ansluter Henrik Skak Bender till NREP i rollen som nordisk COO och blir en av bolagets partners. Han stärker därmed upp ledningen i syfte att bidra till att rusta verksamheten för att nå de ambitiösa målen framåt.

– NREP ligger i absolut framkant och har starka värderingar och enorm potential. Jag känner mig privilegierad att ansluta till ett bolag som värnar på djupet för både kunder och medarbetare, och som har en syftesdriven ambition att göra den byggda miljön bättre och mer hållbar. Jag ser fram emot att bidra till den fortsatta tillväxten med mina erfarenheter av att utveckla och driva effektiva, snabbfotade organisationer med starka värderingar, säger Henrik Skak Bender.

Henrik Skak Bender har under de senaste 15 åren arbetat inom globala företag så som A.P. Moller – Maersk, McKinsey & Co och senast WS Audiology. Bender har rådgivit och genomfört fusioner och förvärv värda närmare 320 miljarder kronor.

2013 anslöt Bender till det danska hörhjälpmedelsföretaget Widex, först som ansvarig för att ombilda organisationen och sedan som Group CFO. Sedan 2019 arbetade han som Group CFO och Head of Integration hos WS Audiology, som följd av fusionen mellan Widex och Sivantos. WS Audiology har i dag 11 000 anställda och en omsättning på cirka 20 miljarder kronor. Nu väljer han att kliva över till en av de största fastighetsinvesterarna i Norden den 1 juni 2020 – något som gläder NREPs Group CEO, Claus Mathisen.

– Vi har haft en tillväxttakt på 30 procent de senaste tio åren och med tillväxt kommer ofta komplexitet. Genom att addera COO-rollen på nordisk nivå vill vi säkerställa att ett tydligt fokus på kultur, prestation och våra medarbetare förblir kärnvärden kring hur vi arbetar. Henrik är rätt person att stötta detta och genom åren har jag lärt känna honom som ödmjuk, kompetent och väldigt värderingsdriven. Han passar väl in i NREP-kulturen och vi är stolta och glada över att ha honom ombord, säger Claus Mathisen, Group CEO på NREP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige