Image
Nrep stänger fastighetsfond.
Nrep stänger fastighetsfond. Bild: Istock

Nrep stänger rekordstor fastighetsfond med drygt 41 miljarder i kapital

Ekonomi/Finansiering Fastighetsinvesteraren Nrep har rest den största value-add fonden i Europa. Fonden blev väsentligt övertecknad och stängs nu med cirka 3,65 miljarder euro i kapital.
Publicerad den 25 Maj 2023

Nrep är del av den nyligen lanserade investeringsplattformen Urban Partners med en vision inriktad på att påskynda den gröna omställningen och hantera de utmaningar som städerna står inför. Den nya koncernen rymmer fastighetsinvesteraren Nrep, venture capital-bolaget 2150, kreditplattformen Velo Capital och private equity-bolaget Luma Equity med sammanlagt 20 miljarder euro i tillgångar under förvaltning, skriver TT.

– Tack vare våra beprövade investeringsstrategier, att fokusera på underinvesterade sektorer och demografiskt drivna trender, har vi fått ett starkt förtroende för vår förmåga att skapa värde genom alla cykler och samtidigt påvisa lönsamheten i att ställa om fastigheter från bruna till gröna. Givet den senaste tidens globala makroekonomiska och geopolitiska läge räknar vi med att ha en unik konkurrenskraft när attraktiva möjligheter uppstår och marknaderna stabiliseras, säger Stefan Wallander, Sverigechef för Urban Partners.

Nreps fond investerar i strategiska fastighetssegment där bolaget kan skapa värde genom kundorienterade lösningar med fokus på att minska koldioxidutsläppen. Fokus ligger på hyresbostäder, moderna logistik- och samhällsfastigheter samt kontor. NSF V har bland annat investerat i Vällingby Centrum som förvärvades i april 2022 samt Invela Fastigheter som i februari i år förvärvade 17 fastigheter i Stockholm från Corem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige