Image

NP3 hyr ut till Trafikverket i Gävle

Uthyrning NP3 Fastigheter har skrivit ett sexårigt hyresavtal med Trafikverket om 5 065 kvadratmeter i Gävle. Det årliga hyresvärdet uppgår till 6,8 miljoner kronor.
Publicerad den 6 April 2017
Annons
Image
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Fastigheten Näringen 18:8 som Trafikverket kommer att hyra från och med den 1 september 2018 nyttjas i dag som logistikfastighet. NP3 kommer att investera cirka 65 miljoner kronor i om- och nybyggnationer för att omvandla den till kontor. För att kunna genomföra projektet krävs en detaljplaneändring av fastigheten vilket NP3 har ansökt om.

– Investeringen i fastigheten innebär en konvertering av en fastighet med lågt värde till en toppmodern kontorsbyggnad som betingar ett betydligt högre fastighetsvärde, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter. 

- Med Trafikverkets etablering är vi med i utvecklingen av Gävle Strand som är Gävles mest spännande stadsdel. Omvandlingen av fastigheten ligger i linje med bolagets värdeskapande affärsmodell där förädling av befintligt bestånd är en viktig del, säger Tove Wahlén, affärsansvarig Gävle.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY