Image
Illustration på fastigheten i Västervångs företagsby i Vellinge
Illustration på fastigheten i Västervångs företagsby i Vellinge Bild: Novier

Novier hyr ut i nya industriområdet

Uthyrning Novier har hyrt ut kontor och lager om 1 700 kvadratmeter till ESD-Center AB, inom ramen för uthyrningsuppdraget för Stadsallén kommersiellt AB.
Publicerad den 8 Januari 2024

Fastigheten som skall byggas ligger i ett attraktivt läge i Vellinges nya industriområde, Västervångs företagsby. ESD flyttar hit sin verksamhet under Q4 2024.

Västervångs företagsby är ett helt nytt industriområde som skall komplettera det befintliga södra verksamhetsområdet öster om E6, Södervångs företagsby. Planen är att skapa ett attraktivt verksamhetsområde med hållbarhetskaraktär, där både mindre och större verksamheter etableras i södra Vellinge ut mot E6:an
– Att flytta in i helt nya lokaler där vi dessutom har möjligheten att påverka och anpassa dem utifrån vår verksamhet, är ett strategiskt viktigt steg för oss i vår fortsatta utveckling och expansion. Både Novier och Stadsallén har varit väldigt lyhörda och "påkopplade" under processen vilket gjorde beslutet att ta det här, för oss stora steget att flytta blev tämligen enkelt. Vi ser redan fram emot inflyttningen i slutet av 2024, säger Stefan Sjökvist, vd ESD-Center AB.

Fastigheten ingår i uthyrningsuppdrag som Novier har för Stadsallén Kommersiellt AB.
– Vi är mycket glada över att ESD-Center valt Västervångs företagsby som plats för sitt nya huvudkontor och ser fram emot när denna moderna och miljöcertifierade fastighet står redo för inflytt Q4 2024, säger fastighetsägaren Magnus/Philip Lundh, på Stadsallén Kommersiellt AB.

– Vi är mycket glada över att ESD-Center väljer att etablera sig i Vellinges nya Industriområde. Alltid extra trevligt att etablera verksamheter i nyproducerade byggnader och i detta fall, i ett helt nytt område, säger John Larsson, Portfolio Manager, Leasing and Development på Novier.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Novier på Branschguiden

Novier är en helhetsrådgivare inom fastigheter, från värdering till förvaltning. Vi kallar det 360 Real Estate Advisors. Med hunger för innovativa lösningar, lyhördhet för våra kunders affärer och stort engagemang skapar vi värde för både våra hyresgäster och våra kunders investeringar. Vi arbetar nära och är personliga. Med oss får du en partner som både tänker stort för framtiden och får saker att hända i vardagen.

Läs mer om Novier på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige