Image
Visionsbild över området kring Opaltorget, med en annan av Nordrs fastigheter, Parkhusen, i blickfånget.
Visionsbild över området kring Opaltorget, med en annan av Nordrs fastigheter, Parkhusen, i blickfånget. Bild: Nordr

Nordr säljer 76 bostäder i Göteborg till Realy Bostad

Ekonomi/Finansiering Nordr säljer fastigheten Tynnered 8:3 med 76 nyproducerade hyresbostäder till Realy Bostad. Nordr kommer fortsätta driva projektet till färdigställande i maj 2024. Grannprojektet, BRF Parkhusen, utvecklas vidare av Nordr och säljs som bostadsrätter.
Publicerad den 22 Januari 2024

Fastigheten är belägen utmed Ametistgatan vid nya Opalparken, mellan Frölunda torg och havet, i Tynnered i Göteborg. Projektet representerar de sista hyresrätterna som kommer att färdigställas i detta område, i linje med den plan som innefattat utveckling av 1 100 nya lägenheter samt renovering av befintligt bestånd.

– Vi är glada över att ha Realy Bostad som partner i detta projekt. Deras vision och engagemang för att erbjuda högkvalitativa bostäder kompletterar vårt mål att utveckla hållbara och attraktiva bostadsområden, säger Mårten Othérus, chef för investeringar på Nordr Sverige AB.

Realy Bostad ser köpet som en viktig del i deras expansionsstrategi.

– Det här är en unik möjlighet att etablera oss i ett attraktivt läge i Göteborg som genomgått en starkt positiv utveckling under de senaste åren. Med bland annat detta förvärv når vi 270 färdigställda lägenheter redan under 2024 och närmar oss en total portfölj på 500 bostäder i olika faser. Vi siktar på att genomföra ytterligare förvärv under året som kommer, med fokus på Stockholm och Göteborg, säger Hannes Malm, medgrundare och COO.

Säljarens rådgivare i affären var Catella och Advokatfirman TM Partners. Köparens rådgivare var Advokatfirman Nordia.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige